Karting

Många av de stora förarna inom motorsport har börjat sin karriär inom Karting, Ronnie Petterson och Björn Wirdhem för att nämna några svenskar men också Michael Schumacher började i unga år med att köra karting.

Gokart tävling

Det är alltså en bra inkörningsport till bilsport, redan som sjuåring kan du börja med denna motorsport och då handlar det självklart om mycket lek och att visa upp för sina föraäldrar och kompisar hur pass duktig man är. Man börjar inte tävla förrän man är nio år och man kan hålla hur långt upp i åldrarna som helst då det finns mängder av olika klasser för olika åldrar. Det finns tillgång till banor mest överallt, från norraste norr till sydligaste syd.

Det kan går riktigt hett till i tävlingarna och mycket beror på banorna och alla dess kurvor och rakor samt att hastigheterna kan bli riktigt höga ibland. Det kan vara ett trettiotal som kör i varje heat vid tävlingar så det blir rätt så trångt vid starten och farterna kan komma upp i över 100 kilometer per timme på de långa rakorna. Riktigt spännande heat kan det bli inom karting, mycket liknar stora formel 1 tävlingar fast med mycket mindre fordon och yngre förare.