Formel 1-nytt

Formel 1-säsongen närmar sig slutet, men fortfarande händer det mycket, både på och utanför banan. Här kommer några av de hetaste nyheterna du inte får missa. Även om vi tidigare inte skrivit så mycket om just F1 så räknar vi med att våra motorintresserade läsare har ett någorlunda hum om världens snabbaste motorsport.

Caterhambil

Ericsson har säkrat en förarplats

Ni som hängt med i F1 och svensk motorsport vet förmodligen att vi för första gången på över 20 år har haft en svensk förare som fått möjligheten att köra F1. Marcus Ericsson är hans namn och har den senaste säsongen kört för stallet Caterham – ett stall som redan från början av säsongen hade en rätt så risig ekonomi och bytte mitt i säsongen ägare till följd av detta. Det ville sig dock inte bättre än att stallet till sist gick i konkurs.

Ericsson har under säsongen fått lov att köra med en bil som enligt de flesta har varit undermålig och långt ifrån levt upp till samma standard som hans konkurrenter. Därför så är det heller inte någon överraskning att oddsen på 1000 gånger pengarna att han skulle mästra med att ta någon seger, stämde ganska så bra med hans verkliga förutsättningar. Oddsen inför kommande säsong lär däremot vara något annorlunda eftersom Kumlasonen häromveckan kritade på för ett nytt stall, nämligen för Sauber, och nu höjs förhoppningarna om att han ska kunna plocka sina första poäng till nästa säsong.

Ekonomiska bekymmer skakar Formel 1

Som vi skrev här ovanför så hade Marcus Ericssons stall, Caterham stora ekonomiska problem och gick sedermera i konkurs. Nu har även stallet Marussia gått samma öde till mötes. Inom F1 höjs nu röster om att något är fel inom Formel 1 när det gäller kostnader, och att om inget förändras så kommer fler stall att inom en nära förestående framtid att gå under precis som de redan nämnda stallen.

Rosberg närmar sig Hamilton

Till sist några rader om något roligare än ekonomiska bekymmer. För några sådana har man knappast inom Mercedes efter denna säsong där båda förarna för stallet har dominerat fullständigt. Till en början var det Nico Roseberg som både bokstavligen, och i sammandraget satt i förarsätet. Senare tog dock Lewis Hamilton över taktpinnen fullständigt och gick om och förbi Rosberg och skaffade sig ett utmärkt läge inför slutet av säsongen. Men nu senast i Brasiliens GP så slog Rosberg till igen och vann loppet och ligger nu bara 17 poäng bakom inför det sista loppet där det kommer att delas ut dubbla poäng. Vinner Rosberg detta och Hamilton blir sämre än tvåa så blir det till sist Rosberg som vinner F1. Räkna med en väldigt spännande avslutning!

För den aktuella ställningen, klicka här.