Moped kort

Om man saknar ett bilkörkort så är en moped inte alls ett dåligt alternativ, mopeden tar dig från punkt A till B under bekväma former. Dessutom krävs ett mopedkörkort idag vilket också underlättar för dig som planerar att ta ett körkort i ett senare skede.

Slipp en hel del körning

Har du en tonåring hemma så vet du säkert också att det är förenat med en hel del bilkörande. Kanske är barnet engagerad i någon sport, har mycket vänner eller andra saker som är utanför hemmet, då blir det en hel del bilkörande i synnerhet också om man har fler barn att tillgodose.

Mopedkort

En tonåring som fyllt 15 kan ta mopedkortet och det kan underlätta för dig som förälder oerhört mycket. Barnet kan ta mopeden till och från skolan, träningen och kompisarna vilket inte sällan visar sig vara ett uppskattad frihet även från barnets håll. Hos väl valda återförsäljare kan du hitta snygga och trendiga kvalitetsmopeder till bra priser.

Anser du att din tonåring är mogen för att vistas i trafiken med andra trafikanter så är det bra om ni anmäler er för att ta mopedkort i god tid innan barnet kommer att vilja nyttja det. Det kan nämligen vara långa köer och har man otur så finns det inte plats och tid hos körskolorna.

Köp teoripaketet hos din lokala körskola

Att ta mopedkortet är en stor och positiv förändring i ett barns liv och därför passar det utmärkt att ge barnet en moped i exempelvis födelsedagspresent. Kanske vill några mor eller far föräldrar också vara med på att ge mopeden, då behöver det inte bli så oerhört dyrt. Se till att barnet underhåller och sköter mopeden väl så håller den ett högre andrahandsvärde och blir lättare för er att sälja när den inte längre används.

Den som har kört motorcross eller har annan erfarenhet, kan köpa ett teoripaket hos sin lokala körskola och göra all teori hemifrån sin dator, körträna moped med en behörig utbildare och boka sedan provet hos trafikverket via din körskola. Körskolor har i regel också möjligheten att kunna erbjuda inskrivna elever bättre tider för prov, så att man slipper vänta längre en nödvändigt på sitt körkort. Läs mer om mopedkort på transportstyrelsen.