De mest ikoniska motorsportsloppen

Motorsport kommer i många olika former. Och medan tävlingar körs hela tiden i världen finns det ett antal som fått en mer eller mindre legendarisk status av någon anledning. Kanske är det ett väldigt historiskt lopp eller utmärks det av att vara väldigt många deltagare? Vad det än är finns det ett antal lopp som är kända världen över och här tänkte vi titta på några av dessa.

Monaco Grand Prix

I Formel 1-världen finns det inget lopp som har samma status som Monaco Grand Prix. Det har varit med i säsongen ända sedan 1929 och anses vara inte bara ett viktigt lopp för förarna, utan även ett glamoröst lopp för åskådare också. Att få tag på biljetter till detta lopp är något många fans skulle vilja göra åtminstone en gång.

Isle of Man TT

I över hundra år har fartglada motorsportförare tagit sig till Isle of Man för att stirra döden i vitögat och köra så snabbt de bara kan. Första loppet hölls redan 1907 och det har körts varje år, med ett fåtal undantag. Eventet inkluderar flera olika tävlingar för både motorcyklar och bilar. Men ingen är nog så ökänd som Snaefell Mountain Course där över 270 personer omkommit genom åren.

Dakar Rally

Dakar Rallyt kanske inte har lika många år bakom sig som många andra tävlingar. Men det har helt klart lyckas stå ut från mängden när det kommer till rallyn. Detta är en off-road uthållighets race där allt från motorcyklar och bilar tävlar samtidigt med fyrhjulingar och lastbilar att ta sig genom väldigt tuff terräng. Utmaningen ligger mest i att faktiskt ta sig till målet. Vilket ju bara där är väldigt annorlunda från många andra tävlingar idag.