Utrusta ditt garage hemmavid

Kliar det i fingrarna och du vill sätta igång med service av din MC? Se då till att ditt garage är laddat med muttrar, skruvar och verktyg. Sedan är det bara att meka. Viktigt är att utrustningen har bra kvalitet för att undvika onödigt slitage på hojen.

Gör säkerhetskontroll regelbundet

Minns du uppkörningen vet du att ett av kraven var att göra en säkerhetskontroll. Du bör med jämna mellanrum se över delarna på din MC. Annars kan det hända att du råkar ut för en olycka eller att reparationerna blir dyra. Till exempel är bromsarna kritiska. Har du gjort rent bromsskivan ordentligt? Hur är det med bromsbeläggen? Kanske dags att byta ut dem. Välj helst originaldelar så att de passar ordentligt. Investera hellre mer på förebyggande service än efteråt på reparationer.

Rätt skruvar och muttrar

Oavsett om du har mängder av delar i ditt garage kan de vara av fel kvalitet. Det finns krav som myndigheterna ställer för att öka varornas livslängd. Rostar skruvarna lätt kan det leda till problem med motorcykeln på sikt. Lätt att glömma är att olika material på skruv och bricka kan leda till korrosion om det kommer vatten på. Handla online för att hitta rätt kvalitet och passande material.